G14: Rosendal/Uskedalen-Odda 2 (4-0)

I dag hadde vi med oss 12 stk. 99-mod. og 3 stk. 01-mod. Disse var med i dag: Martin Yri, Deimantas Reimant, Espen Mikal Alfarnes, Erlend T. Seglem, Jarand Naterstad, Kristian Enes, Sondre Myklebust, Mathias Ø. Guddal, Emil B.Berntsen, Kristoffer Eskeland og Torgeir Bøyum. I tillegg hadde vi altså 3 stk. 01-mod. med oss: Marcus Såtendal, Torbjørn Næs og Tord Guddal.


Vi prøvde å la enkelte spelarar få prøva seg i litt andre roller enn det dei er mest vant med i 1.omgangen, og det medførte at vi sleit med å få flyt i spelet slik vi pleier. Vi hadde eit visst overtak og skapte sjanser som vi vanligvis får uttelling på, men det var dagen der vi skulle få slita meir enn vanlig for uttelling. Odda var gode og vi let dei få komma meir og meir inn i spelet utover 1.omgangen, då vi var altfor slurvete med pasnings spelet og gav vekk ballen altfor ofte.

01-mod. viste igjen at dei klarte seg godt på dette nivået, og spesielt Torbjørn viste at han tok raske og gode val, kombinert med gode basisferdigheter (mottak og pasning), og bidrog til at vi spela betre etter kvart. Med 0-0 til pause bytta vi Torgeir tilbake i sin favoritt posisjon på defensiv midtbane og det gav resultat umiddelbart,  både defensivt og offensivt, med meir ballerobring og flyt i spelet framover.

Det var Torgeir som (endelig)fekk hull på byllen allereie etter 1min av 2.omg. då han enkelt plasserte eit bananskudd i lengste hjørne på ein noko overraska keeper som ikkje venta skot der og då. Torgeir fortsatte med godt blikk for spelet då han tredde ballen gjennom til Sondre som enkelt kunne lobba over keeper til 2-0,etter 7min., og vi kunne endelig senka skuldrene eit par hakk. Etter dette blei det meir og meir einvegskjøring der vi burde scora mange fleire mål, men det blei dessverre altfor slurvete med nest siste pasningen frå høgrekanten, der ballen gong på gong blir fyrt langt over mål eller sidelinja, i staden for å sleppa den inn til medspelarar på løp inne i boksen. Dette må vi øva mykje på skal vi klara og utvikla oss vidare.

Martin stod igjen ein god kamp bakerst og Espen og Erlend rydda godt opp framfor han. Mange jobba godt, men vi gjorde det unødvendig tungt i dag då vi slurva både med valg og basisferdighetene, då vi mista ballen unødvendig og uvanlig mykje ut av laget. Torbjørn (01-mod) var eit av unntaka og eit forbilde for korleis alle bør gjera det: enkelt, raskt og presist med svært gode basisferdigheter. Sondre og Emil sette inn dei to siste måla etter 30 og 34 min.og vi tok ein komfortabel seier på ein noko svak dag.

Yngve