G14 Trio – Rosendal/Uskedalen: 2-11

Vi hadde 12 stk med oss i dag: Martin Yri, Karsten Haugland, Erlend T.Seglem, Espen Mikal Alfarnes, Jarand Naterstad, Torgeir Bøyum, Kristoffer Eskeland, Mathias Guddal, Sondre Myklebust, Emil B. Berntsen, Ian Bjørke og Ørjan H. Øvstebø.

 


Før kampen i dag hadde vi fokus på at vi skulle la fleire avspelarane få øva seg i litt uvante roller for med det legga vekt på utvikling av fleire ferdigheter. Vi snakka derfor i forkant av kampen om at vi ikkje skulle la oss stressa om vi kom bakpå med 0-1 osv., men at vi skulle vera tålmodige og tenka meirenn bare seier, nemlig også meir langsiktig tenkning mot individuell utvikling og mot betre utvikling av laget i sin heilhet på lang sikt. I tillegg hadde vi fortsatt sterkt fokus på den kollektive samhandlingen og at spel for laget kjem framfor individuelle prestasjonerOg så hadde vi sjølvsagt peptalk om det vanlige i forhold til 110% innsats og at vi skulle vinna alle duellar og kampen.

 

Med ein god heiagjeng med foresatte på tribunen kjørte gutanepå frå start og rulla opp det eine flotte angrepet etter det andre,utan at marginane gjorde at det blei uttelling. Det var kun gått ½ minutt då Kristoffer braut godt på midtbanen og fossa fram aleine mot keeper, men avslutningen gjekk like til side for mål. 5 minutter etterpå slo Emil god pasning i bakrom til Mathias, som fossa frå forsvaret og skulle bare plassera ballen enkelt til side for keeper, men då fekk ballen ein sprett og faukover mål. 2 minutter etterpå slo Mathias innlegg fråhøgrekanten, som Kristoffer sendte videre i stolpen og ut. Etter 9 minutt var det Epen sin tur med nesten- scoring etter pasning frå Mathias.

 

Og så totalt mot spelets gang, var det Trio gutane som etter 11 minutt fekk det 1. målet, etter ein noko uheldig klarering ogsjølvmål av Sondre.  1.omgangen fortsatte med mykje bra spel, fine gjennombruddspasningar og løp i bakrom, men det blei utrulig mange stolpeskudd og like utenfor og nesten-scoringer, etter total dominans og einvegskjøring utover i omgangen.  Vi gjekk til pause med kun 1-1 etter scoring av Kristoffer, som traff med eit velplassert skudd etter 19 minutt.

Gutane fekk skryt i pausen for godt spel med vekt på at detviktigaste er at dei skaper så utrulig mykje, og at det då garantert vil løsna med mål i 2.omgang. Og det gjorde det! Etter at vi bytta alle tilbake til dei mest kjente rollene sine igjen (til beste for laget totalt sett), så fortsatte gutane medendå betre spel og mange fleire mål. Kun 4 minutter var gått då Mathias og Emil leika seg på venstrekanten, der sistnevnte scora elegant med skudd frå skrå vinkel. 1 minutt etterpå slo Mathias på ny ein av sine mange gode gjennombruddspasninger og Sondre kunne enkelt bare putta ballen i nota. No gjekk det slag i slag, og kun minuttet etterpå var det Jarand, som etter pasning frå Sondre, fossa fram i stor fart og dundra ballen i mål til 4-1. Dette inspirerte visst Mathias, for kun 1 minutt etterpå sendte han av garde eitsusande skudd som fauk i nett-taket til 5-1. I det 8. minutt skaut Emil i stolpen. Etter 11 minutt spela Kristoffer einglimrande pasning til Sondre, som vendte opp og plasserte inn 6-1. Etter 20 minutt fekk Trio sitt trøstemål i denne omgangen (6-2), men kun to 2 og 4 minutter etterpå var både Sondre og Ian frampå med mål etter assister frå Mathias. Etter 30 minutter fyrte Torgeir av eit hardt og godt skudd der keeper gav retur, som Sondre skaut i mål til 9-2. Dei to siste målakom etter godt samspel mellom Emil og Ian der dei bytta på assist og scoring.

 

Det var ein veldig god laginnsats i dag. Martin stod godt som sisteskanse og hadde fleire gode redningar. Karsten var tilbake i godt gammalt slag (og vel så det), etter litt skadeproblemer ei stund. Han bidrog veldig godt med offensivt spel som venstreback. Torgeir la som vanlig ned ein utrulig viktig og solid jobb som def. midtbane, og bidrog med mykje bra speloffansivt og. Emil spela veldig bra på venstrekanten, og bidrog med kreativt og klokt spelI dag fungerte laget veldig bra, og viste mykje bra samspel, som avtalt. Neste kamp er mot Odda2 på heimebane.

Yngve