Kåre Eik utnemnd til æresmedlem

_MG_3674 as Smart copyUnder feiringa av Bergen og Hordaland Turlag sitt 125-årsjubileum i april, vart Kåre Eik tildelt Æresmedlemskap i foreininga. Det er det gjevaste heidersteiknet ein kan få i BHT.

– Vi i Kvinnherad Turlag er umåteleg glade og stolte for at han endeleg fekk denne prisen. Det er så vel fortent for all den innsatsen Kåre har gjort for det lokale turmiljøet gjennom mange år. Han var ein pådrivar for at lokallaget vart etablert, og har vore og er ein engasjert turleiar, alltid godt førebudd og inkluderande. Han har inspirert mange i turlagsmiljøet, og har gjort stor innsats med formidling av tur- og naturglede i fleire bøker. Kåre har lagt ned mykje arbeid med stimerkingsprosjektet «69 turstiar i Kvinnherad», som har vore ein pilot for landsorganisasjonen. Innsatsen hans for Turistforeningen er godt synleg langt ut over Kvinnherad. Vi gratulerer han med æresmedlemskapet, skriv Anne Kari Enes, leiar i Kvinnherad Turlag i ei pressemelding.

Vi i Rosendal Turnlag heng oss på, og gratulerer Kåre med den særdeles velfortente heideren. Samstundes er vi svært takksame for at han framleis er djupt engasjert i Turgruppa, mellom anna med Kvinnheradløpet, løypevedlikehald og det nært føreståande sherpaprosjektet på Melderskin._MG_3660 copy

Bergen og Hordaland Turlags skriv følgjande om æresmedlemsskap:

«Den som tildeles æresmedlemskap må ha utvist en uvanlig og betydelig innsats for Bergen og Hordaland Turlag, gjerne på flere felter av lagets virksomhet over tid. Normalt bør innsatsen ha en varighet på ca. 30 år. Kandidaten må innad og utad ha representert laget på en tillitsvekkende, representativ og uegennyttig måte, og bidratt betydelig til lagets samhold, virksomhet og utvikling. Æresmedlemskapet skal være en sjelden hedersbevisning og henge meget høyt. Denne hedersbevisningen består av en stor nål med Bergen og Hordaland Turlags emblem, samt at den utnevnte tildeles livsvarig fritt medlemskap».

Om tildelinga til Kåre heiter det:

«Kåre Eik – en fantastisk ambassadør for DNT systemet helt fra tidlig på 1970-tallet til dags dato. Har utvist uvanlig og betydningsfull innsats, karakterisert som en pioner og inspirator, godt utover eget området, som er Kvinnherad og Folgefonnshalvøya. Unik innsats i stimerkingsprosjekter, bokproduksjoner, hyttetilbud, turledelse, instruksjon, og hadde avgjørende betydning for etableringen av Kvinnherad Turlag. Har bidratt til samhold, virksomhet og utvikling på tvers i Turlaget, og det på en positiv og verdig måte. En tillitsvekkende frivillig og viktig kapasitet både lokalt og i turlagsfellesskapet Bergen og Hordaland Turlag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 − 6 =

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.