Kretsmestera

Vi reiste med stor turbuss og fikk satt en skikkelig ramme rundt det som skulle skje på selveste Varden Amfi kl. 19.00 denne kvelden. Mesterfinale mot Fyllingsdalen 2. Det ble en spennende kamp og toppet seg med ekstraomganger og straffespark konkurranse. Men, med Mats Blokkhus i mål så var Fyllingsdalen sjanseløse på straffekonkurransen, helt rått!!

image

Vi hadde med oss en stor tropp, hele 18 mann på blokka. Fyllingsdalen var som oss blitt puljevinner og hadde møtt Arna-Bjørnar i kvartfinalen med seier 3-1, så vant de over Baune i semifinalen på straffekonkurranse. Fyllingsdalen 2 er absolutt ett godt lag, lite baklengs og 33 plussmål i høst.
Kvinnheradlaget har også fått fart på kula i høst og spiller fin fotball med stort balltempo.

I garderobe var det lagt opp til Quiz før kampstart, viktig å flytte fokuset litt før de store kampene, samtidig å få en kvalitetskontroll på at gutta er noenlunde oppdatert.
1 omgangen i gang og det skjer i grunn ikke så mye denne omgangen, to gode lag som ligger kompakt og føler seg frem. Kvinnheradlaget er absolutt med på notene og har vel denne omgangen ett bitte lite spillemessig overtak. Men, vi er veldig gode defensivt og har god kontroll på det som skjer. Stian og Olav Myklebust gjør ting enkelt og matcher Fyllingsdalen både på fart og fysikken.

Grunnet at vi ligger så kompakte, så blir Martin Veastad litt aleine på topp, men han gjør en skikkelig innstas og jager konimagestant på topp, imponert over det arbeidet han legger ned for laget.

Stillingen står seg 0-0 til pause, vi bestemmer oss for å holde samme formasjonen, men prøve å komme mer opp på kantene fra backposisjon.
Denne omgangen hever vi oss mye med at vi slår tidligere pasninger, får tydeligere løp og bevegelser rundt ballfører. Andreas Thorkildsen blir stadig vekk holdt i trøya eller felt, dette gjør at vi ikke får utnyttet kontringer og spillet blir oppstykket. Forstår godt at Fyllingsdalen ikke ville ha Andreas i fult driv fremover.

Vi kommer oss stadig nærmere en skoring, det er ting på gang. Backene med Warhel Suleman og Eivind Saghaug kommer litt høyere i banen og vi trykker på mer i full bredde.

Så, endelig ca. midtspilt 2 omgang, Martin Veastad banker ballen i 16 meteren knallhardt i mål. Fyllingsdalen må fremover og vi justerer litt på det defensive. Sander Lillesletten, krigeren på laget. Startet som defensiv midtbane denne kampen sammen med Vemund Grønstøl. Begge leverer en strålende innsats. Sander justeres litt ned for å sørge for enda større hodestyrke for oss mot store og gode hodespillere fra Fyllingsdalen.

Klokka er bare ettpar minutter fra kampslutt og seiere, da får Fyllingsdalen korner fra høgre. De har flyttet opp mye folk, siste sjanse til å få ekstraomganger. Og det er nettopp det som skjer, ballen går i nota og vi må innse at seiersdansen får la seg vente på en stund til.

Det blir 1-1 etter full tid og 2×5 minutter ekstraomganger.
Kvinnherad laget kjører på også i ekstraomgangene, men foruten ett skudd i tverrligger, og ett skudd like utenfor, så var det ikke så mange sjanser, naturlig nok med kun 2x 5 minutter.

En god dommer blåser av kampen og tiden er kommet for å plukke ut de 5 første som skal ta straffe for laget. Mats Blokkhus var kommet inn i sin «egen» verden og makan til oppsyking har jeg aldri vært med på. Mats var så klar og heltent at det stod ikke på selvtilliten der i gården.

Våre som skulle starte i rett rekkefølge, Martin Veastad, Eivind Saghaug, Helge Mehammer, Hans Fredrik Zimmer og Marius Myklebust.image
Fyllingsdalen skulle skyte først, Mats tidlig nede og redder. Vår tur, Martin skyter i stolpe og ut, stillingen 0-0. Fyllingsdalen skyter, Mats redder. Eivind Saghaug skorer, vi er i føringa. Fyllingsdalen sin tur, Mats redder igjen, vanvittig sterkt å være så rå når det gjelder, utrolig! Helge Mehammer skorer, vi leder 2-0, det lukter seier lang vei.
Mats har allerede satt sitt preg og Fyllingsdalen tror ikke det er mulig å sette ballen bak vår keeper. Fyllingsdalen må skore på de to siste. Ballen treffer tverrligger og ut, vi er Mestere!! Stor jubel og en herlig følelse. Det er så fortent, vi har ført kampen, da særlig i 2 omgangen, vi har ført alle kampene i høst og det gutta leverer er god fotball.

Takker alle for en strålende innsats, dåke er Mestere og det kommer ikke av seg selv. av i alt 50 juniorlag i 3 div, så er det ingen over og ingen ved siden, for øverst troner Kvinnheradlaget helt fortjent!

Mye og god trening er nøkkelen, samtidig stå på vilje for laget! Mesterpokalen er dåkas, den blir først tildelt i februar neste år, på kretstinget, men vi skal få tatt noen bilder med laget og pokalen når alt er på plass.

Medaljer som puljevinnere og mestermedaljer får tilsendt om ikke så lenge.

Troppen:
Mats Ekeland, Stian Myklebust, Olav Myklebust, Warhel Suleman, Eivind T Saghaug, Vemund Grønstøl, Sander Lillesletten, Helge Mehammer, Andreas Thorkildsen(Kaptein), Hans Fredrik Zimmer og Martin Veastad.

Innbyttere:
Eivind Bjørnebøle, Marius Myklebust, Dawit Kahsay, Vegard Johnsen, Johannes Guddal, Saimon Gebreslasie og Sondre Myklebust

Målskorere: Martin Veastad 1 mål(ordinær tid), Eivind T Saghaug og Helge Mehammer på straffespark.

Trener
Raymond B Olsen

Foto: Rune Haraldson Grønstøl

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × 1 =

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.